سارا: اینجا لانه خرگوش

با یه قسمت دیگه از این پادکست من سارا همراه ضیا اومدیم که سفری به لانه خرگوش بیت کوین بریم . این قسمت نهمه . موضوع این هفته پادکست : عدم تمرکز و اجماع بر قوانین بیت کوین .

اخیرا معماری بیت کوین دچار تغییراتی شده که بیت کوین بهتری رو به دنیا معرفی میکنه . تاریخ جلوی چشم های ما اتفاق افتاد Taproot .این عنوان آخرین بروزرسانی بیت کوینه که توی روزهای اخیر اتفاق افتاد.

Taproot به زبان خیلی ساده قابلیت های جدیدی به شبکه بیت کوین اضافه میکنه که باعث میشه تراکنش های پیشرفته تری توی شبکه بیت کوین انجام بشه . مقیاس پذیری بیت کوین و توانایی اون رو هم بیشتر میکنه و همزمان توی حفظ حریم خصوصی از برخی جنبه ها به کاربران کمک میکنه . این به روز رسانی سال ها پیش در حد ایده و بعدها به شکل پیشنهادی مطرح میشه روی اون بررسی و تحقیق اتفاق میوفته و به تدریج اجماع و استقبال عمومی نسبت به اون صورت میگیره . امسال فرایند بروزرسانی شروع شد و بالاخره از نیم نوامبر 2021 به بعد توی قوانین شبکه بیت کوین اجرایی شد .

بله . درست شنیدید . قوانین . بیت کوین یه ایدست یه قرارداد اجتماعیه بین افراد که به شکل کد و نرم افزار دراموده اگر چیزی رو به این قرارداد اجتماعی بخوایم اضافه کنیم مثل این میمونه که بندهای جدیدی از این قرارداد اجتماعی بین افراد جا گرفتن و این فرایند با پذیرش و اجماعی بین افراد اتفاق میوفته این همون ماهیت غیر متمرکزی است که بیت کوین از اون بهره میبره .

ضیا:اهمیت و معنای بیت کوین هم توی همینه . دولت و یا نهادی کنترلش نمیکنه که بخواد قوانینش رو تعیین کنه . مخترعش هم اونو کنترل نمیکنه . اما این به این معنی هم نیست که پروژه متروکه یا رها شده توسط اشخاص باشه . ارتقایی که توی گذشته داشته و همین رخداد اخیر Taproot هم به ما یادآوری میکنه که به نحوی هماهنگی میان افراد شکل میگیره و به نظر میرسن که قوانین رو به بیت کوین اضافه کنن. این هماهنگی میان کاربران و ماینرها عمدتا اتفاق میوفته .بزارید بیشتر در موردش صحبت کنیم که چرا این فرایند همون چیزی است که غیر متمرکز بودن بیت کوین رو تعریف میکنه .

بیت کوین چیزی مگر یه پروتکل نیست . یه زبان مشترکی میان کامپیوترهاست . این پروتکل آزاد و علنیه ، سرگشاده و باز به همگانه . نگهبانی نداره و برای ملحق شدن و استفاده از اون پیش نیازی رو از شما درخواست نمیکنه . تنها چیزی که در اون وجود داره اونه که با همون زبان مشترک کاپیوترهامون با هم تعامل کنن یا به شکل دیگه اگه بگم از پروتکل پیروی بکنن . هرکسی هم که مهارت کافی داشته باشه میتونه نرم افزاری رو برای این پروتکل بسازه یا که اگه مهارتش رو نداشته باشه از نرم افزار دیگران که برای این پروتکل ساخته شده و اون رو اجرا کنه . امروز که داریم این پادکست رو رکورد میکنیم تعدادی از این نرم افزارها وجود داره Bitcoin Core ، Libbitcoin ، Bitcon Not ، Bit Core و Bee Coin اسم چندتا از نرم افزارهای مختلفی است که پروتکل بیت کوین رو پیاده سازی کردن و از اون پیروی میکنن . همه این نرم افزارها در کنار همدیگه وجود دارن و کار میکنن و همه اون ها از یه پروتکل یکسان پیروی میکنن . یعنی همون بیت کوین .

سارا : همه این نرم افزارها توسط توسعه دهنده ها یا همون Developer و برنامه نویسهایی مختص خودشون ساخته شدن . محبوبترین نرم افزار بین این مجموعه Bitcoin Core و اشخاص بسیار زیادی شاید هزاران شخص به شکل شناور روی اون کارکردند و کار میکنن. این نرم افزار ادامه نرم افزاریه که ساتوشی ناکاموتو سازنده بیت کوین اون رو توی سال های اولیه بیت کوین ساخته بود .این افراد مختلف با شایستگی و مهارتی که دارن توی توسعه این نرم افزار مشارکت میکنن و نقش های مختلفی توی توسعش پیدا میکنن .

هر خط کدی که به این نرم افزار بخواد اضافه بشه به شکل موشکافانه ای توسط تعداد زیادی از مشارکت کنندگان دیگه بررسی و به تبادل نظر گذاشته میشه و بعد از شکل گیری اتفاق نظر بین افراد به نرم افزار اضافه میشه و توی نرم افزارهای دیگه مثل Libbitcon هم فرایند مشابه ای اتفاق میوفته .

البته خیلی مهمه که بدونیم این تغییرات فقط برای نرم افزار اتفاق میوفته و تاثیری روی پروتکل بیت کوین و همون زبان مشترکی که بیت کوین رو تعریف میکنه نداره . یعنی هماهنگی و توسعه این نرم افزارها اتفاق میوفته تفاوتی بنیادی داره با اون هماهنگی و اجماع افراد روی پروتکل و قوانین افراد .

ضیا: به عبارت دیگه میتونم من اینجوری بگم تمام کاری که این توسعه دهندگان انجام میدن اینه که نرم افزاری رو بسازن که توی بطنش از پروتکل بیت کوین پیروی بکنه و اون نرم افزار رو توی وب سایت اون پروژه قرار میدن . وقتی کاربرها یکی از این نرم افزارها رو دانلود میکنن و توی کامپیوترشون اجراش میکنن . اونوقت عضوی از شبکه بیت کوین میشن . این همون Full Node ها هستن که خیلی وقت ها احتمالا اسمش رو اینجا اونجا توی موضوعات مختلفی شنیدید . اما اختیار در کل باشماست . اختیار در دست کاربره که کدوم نرم افزار رو دانلود و اجرا کنه و یا که همونطور که گفتیم اگه واقعا مهارت و توانایشو داشته باشی حتی میتونی نرم افزار خودت رو بسازی . توسعه دهنده های این پروژه های نرم افزاری قدرت کنترلی روی کنترل کاربران و تصمیمات اونا ندارن . نمیتونن کاربری رو مجبور کنن که حتما از نرم افزار اونا استفاده کنه . مثلا من ممکنه Bitcoin Core رو دانلود و اجرا کنم ، اما کسی مثل لوک جونیور Luck Dashjir که یکی از توسعه دهنده های معروف فضای بیت کوینه نرم افزار خودش رو ساخته یا که سارا تو ممکنه نرم افزار Bee Coin رو بخوای دانلود و اجرا کنی ،نه؟

سارا : آره ممکنه . شاید این توسعه دهندگان رو بطوری جور دیگه ای معرفی کنیم . شاید بهتره اینطوری بهشون نگاه کنیم که این افراد ابزارهایی رو میسازن و فراهم میکنن و کمی هم مشاوره به ما میدن . تاثیرشون محدود به اینه که نرم افزاری رو برای کاربران فراهم کنن که اگر کاربر بخواد بتونه با اون به شبکه بیت کوین متصل بشه.

افراد زیادی معمولا این دو تا رو اشتباه میگیرن . یعنی هماهنگی و توسعه نرم افزار رو با هماهنگی و اجماع بر روی پروتکل و قوانین شبکه بیت کوین رو اشتباه میگیرن و ریشه خیلی از برداشت های اشتباه که میگن مثلا تیم بیت کوین کور برای پروتکل بیت کوین تصمیم میگیره توی همین موضوعه که تمایز بین این دو براشون واضح نیست . اما حالا هماهنگی و تاثیر رخدادهایی مثل Taproot به چه شکله . توی اینطور رخدادهایی پروتکل تحت تاثیر قرار میگیره و قوانین جدیدی روی پروتکل بیت کوین داریم اضافه میشه .

ضیا: اجماع و تصمیم گیری برای پروتکل بیت کوین در نهایت میان افراد یا همون کاربرای شبکه بیت کوین ظاهر میشه و بعد با نرم افزاری که انتخاب کردن اجراش کنن شکل میگیره . این فرایند رو میتونیم به زبان سخت گفتن افراد بهتراز هر چیزی تشبیهش کنیم . برای زبان انگلیسی مثلا هیچ سازمان ، نهاد و حکومت یا تصمیم گیرنده ای وجود نداره که افراد چطوری ازش استفاده کنن یا که چطوری اونو مثلا تغییر بدن .

نزدیک به تمامی افراد گرامر و قواعدی یکسانی رو برای چیدن کلمات و ساختن جملاتش اینا استفاده میکنن و این کار رو هم خوب با اختیار خودشون انجام میدن تا بتونن با انسان های دیگه که پیرامونشون و توی محیطه افراد و زندگی و کارشون هست ارتباط برقرار کنن . افراد با انتخاب به استفاده کردن از زبان انگلیسی برای اون تصمیم میگیرن. افرادی که زبان انگلیسی رو به برای ارتباط با تعداد زیادی از افراد استفاده میکنن احتمالا تاثیر پررنگ تری هم روی زبان انگلیسی بزارن . مثلا گزارشگر ها یا مجری های معروف توی تلویزیون همچین تاثیری میتونن داشته باشن . توی بیت کوین هم مشابه این وضعیت رو داریم ومقدار تاثیری رو که کاربرای بیت کوین روی پروتکلش دارن وابسته به میزان تعامل و مشارکتشون هست . چرا که بیت کوین تنها وقتی مفید و ارزشمنده که افراد اون رو میپذیرن ، پذیرفتن بیت کوین به عنوان یه پرداخت یا یه تراکنش باعث میشه که مجموع قوانین اون کاربران برای پروتکل صحیح میدونن و از اون برای دریافت یا صحت سنجی بیت کوین استفاده میکنن ازشمند بشن . مثلا قانون 21 میلیون بیت کوین . ما بیشتر از 21 میلیون تا بیت کوین توی شبکه بیت کوین خوب نمیتونیم داشته باشیم .

کاربرهای شبکه بیت کوین با نرم افزار خودشون که همون Full Node هست این قوانین رو بررسی و صحت سنجی میکنن و وقتی تراکنش رو دریافت میکنن چون این قوانین رو برای تراکنشهاشون به اجرا میزارن و صحت تراکنش رو بررسی میکنن . اونوقت این مجموعه قوانین رو خودبه خود ارزشمند میکنن.

یه نکته هم اینجا وسط حرفامون بگم برای اون دسته از شنودگانی که احتمالا الان براشون سوال پیش اومده که ما که همچین کاری نکردیم ، فقط یکی Full نصب کردیمو و کار دیگه ای نکردیم ، پس چطوری داریم قوانین رو چک میکنیم و این فرایند رو انجام میدیدم . ببینید شما وقتی کیف پولی رو نصب میکنید یا از نود شخصی خودتون استفاده میکنید و قوانین شبکه رو بررسی میکنید برای تراکنش هاتون یا که اگه Full Node راه اندازی نکردید اونوقت دارید به کس دیگه اتکا میکنید که اون کار رو براتون انجام بده . اون شخص دیگه ای که بهش اتکا میکنید کیه !

معمولا اون شخص تیم سازنده اون کیف پوله هستن که نود بیت کوین راه اندازی میکنن و کیف پول شما به اون ها متصله ودرواقع اون اشخاص اند که به جای شما این کار صحت سنجی و بررسی قوانین و این ها رو انجام میدن . مشخصا روش ایده آل اینه که شما نود شخصی خودتون رو راه اندازی کنید و به اونا اتکا نکنید اما خوب پیچیدگی های خودش هم داره . در مورد راه اندازی نود شخصی و راهنمایی دیگه از این قبیل تو کانال یوتیوب من یعنی کانال یوتیوب ضیا صدر میتونید خیلی آموزشها و راهنماها پیدا کنید که احتمالا به دردتون بخوره .آره . کاربرهای اون پروتکل برای اون تعیین و تکلیف میکنن .

سارا : آخرین چیزی که گفتی این بود که کاربرانی که بیت کوین رو می پذیرن مجموع قوانینی که بهش باور دارن رو ارزشمند میکنن . اگه برگردیم به تشبیهمون به زبان انگلیسی مثل گزارشگری که با مخاطب زیادی در ارتباطه و یقینا تاثیر پررنگتری روی زبان انگلیسی داره اینجا هم کاربرانی که تراکنش های بیشتری انجام میدن کفه سنگینتری توی تاثیرگذاری به شبکه دارن . اما راستی Taproot یه رخداد برای تغییر قوانین بود . الان که دونستیم کیا قوانین رو ارزشمند میکنن و اجماع دارن روش ، روی فرایند تغییر این قوانین یا همون Upgrade کردنش شبکه بیت کوین و چگونگی انجام این موضوع هم باید صحبت کنیم . چون این یه نقطه کلیدی نه فقط توی دنیای بیت کوین بلکه تو هر نوع جامعه و اجتماعیه . نمیشه که قوانین رو همینطوری دستکاری کرد یا عوضشون کرد . اگه بشه اونوقت دیکتاتوری میشه یا توی دنیای بیت کوین اگه این اتفاق بیوفته اونوقت باعث متمرکز شدن اون شبکه میشه ولی شبکه بیت کوین اینطوری نیست و به شکل غیر متمرکز و با اجماع کاربران اتفاق میوفته . اما کار سختیه . باید همه به شکل هماهنگی با هم اتفاق نظر پیدا کنن که چیزی به پروتکل بیت کوین اضافه بشه و همه با هم باید نرم افزاشون رو ارتقا بدن تا قوانین جدید رو بفهمن و بپذیرن .

میتونید تصور کنید که این کار چرا یه جورایی غیر ممکنه . این که بتونی همه اشخاص رو هماهنگ کنی و یا مجبورشون کنی قوانین جدیدی رو بپذیرن ، فقط توسط دولت و نهادهای متمرکز امکان پذیره و توی بیت کوین که یه شبکه غیر متمرکزه با هیچ روشی نمیشه همه رو ملزم به این کار کرد. در کل تغییر قوانین توی جوامع هم خیلی کار سخت و پیچیده ایه . اینجا هم مشخصا هم همینطوره . توی دنیای بیت کوین و بلاکچین ها روش های مختلفی برای انجام این کار وجود داره . مثلا اغلب آلت کوین ها به سمت تمرکز میل میکنن و تیم و یا سازنده های اون آلت کوین توی اون پروژه ها با روشی به نام Hard Fork کاربران رو مجبور میکنن که قوانین جدید رو بپذیرن واگه هم نمپذیرن اون وقت از شبکه بیرون میره . اما توی بیت کوین که با اختلاف غیر متمرکز ترین شبکه است امکان انجام چنین چیزی وجود نداره . برای همین یه روش دیگه ای استفاده میشه . این روش طوری عمل میکنه که کاربران نیاز نباشه که همه و همزمان این قوانین رو بپذیرن . به این روش میگن Soft Work .

ضیا : با Soft Work میشه قوانین رو طوری به شبکه بیت کوین اضافه کرد که درچارچوب قوانین فعلی قرار بگیرن و برای کاربرایی که قوانین جدید رو نپذیرن یا که بهشون اعتنایی نبرن انگار چیزی تو شبکه تغییر نکرده . مثلا اگه بروزرسانی Taproot یا Segwit مثال بزنیم از دید کاربرایی که این قوانین جدید رو نپذیرفتن یا بهشون اعتنایی نکردن تراکنش هایی که از این قوانین جدید استفاده کنن به شکل بیت کوین های بدون امضا دیده میشن . نگران کننده یه مقدار به نظر میاد ولی نیست . بزارید توضیح بدم .

بزارید یه چند قلم برگردیم عقب تر . همه چیز مطرح کردن یه ایده جدید شروع میشه . مثلا ایده Taproot سال ها پیش توسط شخصی مطرح شد بعدها اشخاص بیشتری و خصوصا متخصص تری اون ایده رو ارزیابی کردن و ایده رو پرورش هم دادن این ایده به شکل یه پروپوزال مستند شد و فعالانو علاقه مندان بسیاری اون پروپوزال رو مطالعه کردن ، درموردش نظر دادن و اون رو بهبود دادن. اون پروپوزال معمولا شامل جزئیات فنی مختلفی از جمله مثلا فرومول های ریاضی ، نمیدونم پیشنهادییهای که واسه کد هست و همچین چیزهایی توی همه این ها هست . بعد از این عده دیگه اومدن و کد های جزئیات این پروپوزال رو و این ایده رو نوشتن و اون رو توی نرم افزار پیاده سازی کردن . یعنی این پروپوزال این ایده تبدیل به پروپوزال شد ، این پروپوزال تبدیل به نرم افزار شد . این نرم افزار به شکل مفصل و موشکافانه و دقیقی هم تست و بررسی شد و بعد به کدهای BItcoin Core , Bitcoin not و نرم افزارهای دیگه ای که برای شبکه بیت کوین گفتیم وجود دارن اضافه شد .

اما امکان استفاده از اون وجود نداشت چرا که قوانین جدیدی رو به شبکه بیت کوین اضافه میکرد و قوانین باید روشون اجماع صورت بگیره . ببینید این فرایندی که توی کمتر از یکی دو دقیقه گفتم شاید حدودا سه یا چهار سال طول کشید تا به این نقطه برسه و ایده اولیش حتی سال ها قبل تر از اون مطرح شده بود . تغییر دادن قوانین کار سختیه . آره و توسعه دهنده ها هم همونطور که گفتیم خوب قدرت تصمیم گیری برای کاربران ندارن و فقط میتونن ابزارها رو بسازن و توی وب سایتهاشون مثلا بزارن ، انتخاب کاربراست که کدوم رو دانلود کنن، اجرا کنن یا این که حتی میتونن کاری انجام ندن و دانلود نکنن و اجراش نکنن . به هرحال بعد از این که توی نرم افزارهای مختلف مثل Bitcoin Core , Bitcoin not , Libbitcon و ... این ها کدها رو اضافه کردیم نیاز داریم که حالا با هم هماهنگ بشیم تو شبکه بیت کوین و کی بهتر از ماینرها برای این که هماهنگی رو شروع کنن . چرا ؟ چون ماینرها هم تراکنش ها رو توی بلاک ها قرار میدن و هم این که بلاک تولید میکنن . ماینرها رو توی بلاک میتونن یه علامت بزارن یا به اصطلاح میگیم یه سیگنال میزارن که چی ! که یعنی آماده استفاده از نرم افزار با قوانین جدید شده ایم . مثلا اگر سیگنالی یک رو توی سربرگ بلاکی که تولید کردن قرار بدن یعنی آماده هستند.

این فرایند هماهنگ شدن یه جورایی انگار با پرچم بالا بردن اتفاق میوفته . کم کم ماینرها همه پرچم بالا میارن و اعلام آمادگی میکنن و وقتی به هماهنگی بالایی توی شبکه رسیدیم به اندازه 90 یا 95 درصد اونوقت دیگه میدونیم که میشه از این قوانین جدید توی شبکه استفاده کرد . Full Node ها یا همون کاربران هم توی این مدت خودشون در حال ارتقا دادن نرم افزارشونن . اما فرقش اینجاست که اجباری هم در این کار هم وجود نداره و کم کم میتونن ملحق بشن به ماینرها . یا همونطور که باز مجددا میگیم میتونن کاری نکنن، قوانین جدیدی رو بهشون اعتنایی نکنن. این ایده که بروزرسانی رو انجام ندادن و قوانین جدید رو متوجه نمیشن ، تراکنشهای با قوانین جدید رو صرفا فقط بدون امضا میبینه . البته که اون تراکنش ها امضا دارن و ماینرها و افراد خیلی زیاد دیگه تو شبکه که بروزرسانی کردن اینو متوجه میشن و اون تراکنش ها هم خوب امن هستند .

سارا : این موضوع توی روش Hard Fork ممکن نیست . درسته ضیا ؟ ضیا: درسته . توی Hard Fork همه ملزما که قوانین جدید رو بپذیرن و یه تاریخی رو تعیین میکنن و توی اون روز همه باید بروزرسانی کنن . اگه کسی هم بروزرسانی نکنه از شبکه بیرون میوفته . یا که اگه ماینری بخواد با قوانین قدیمی ادامه بده اون وقت بلاکچین رو به اصطلاح منشعب میکنه و یه کوین مجزا درست میکنه و خودش رو و عده دیگه ای که مثل خودش هستند این کوین جدید رو خلق میکنن و در واقع یه آلت کوین دیگه میسازن . به این فرایند میگن Chain Split و توی بیت کوین Soft Fork انجام میدیم که همه افراد بتونن به راحتی هماهنگ بشن نه این که توی این شرایط قرار بگیرن که مجموع بشن از شبکه بیرون بیوفتن و توی بیت کوین با Soft Fork ما هماهنگی اکثریت رو صرفا نیاز داریم که بتونیم از قوانین جدید استفاده کنیم .

اگه هم کسی بخواد عمدا قوانین رو تغییر بده خودش به تنهایی از شبکه خارج میشه مثل همین Hard Fork و اون وقت کوین جدیدی رو میسازه که با اطمینان میتونیم بگیم که کوین اون فرد یا عده خوب اسمش بیت کوین نیست بارها هم قبلا اتفاق افتاده ، مثلا Bee Cash , Bit Gold و خیلی موارد اینچنینی داشتیم که کوین جدیدی رو خلق کردن ، چرا که بدون اجماع همگان برای خودشون قوانین رو تغییر دادن و از شبکه خارج شدن . یه اصطلاح انگلیسی هم واسه این استفاده میشه که بهش میگن Canadian Hard Fork که باعث Chain Split میشه و کوین رو یه کوین جدیدی از اون شبکه ساخته میشه .

سارا : پس این هم همون فرایندی که میگیم افراد با هم هماهنگ میشن و قوانین جدیدی رو به شبکه بیت کوین اضافه میکنن مثل Taproot که بالاخره پس از سال ها همین دو هفته پیش اتفاق افتاد یا مثل Segwit که سال 2017 انجام شده و مثل چند مورد دیگه که قدیمی تر از Segwit هستن . در مورد تاریخچه و مباحث مفصل تر در مورد این موضوع کتاب مناقشه افزایش سایز بلاک و مقالات دیگری که در رابطه با این موضوع نوشته شده ان رو از وب سایت منابع فارسی بیت کوین دانلود و مطالعه کنید .

عدم تمرکز یا همون Decentralization کلیدی ترین ویژگی بیت کوینه که سر منشا و دلیل اغلب ویژگی های مهم توی بیت کوینه . غیر قابل سانسور بودن ، غیر قابل دستکاری بودن تاریخچه ، ساپلای یا تعدادکوین محدود و مشخص سیستم پولی قابل پیشپینی ، سیستم آزاد و بدون محدودیت عدم امکان مصادره یا معلق کردن دارایی افراد . این ها همه آوردهای بیت کوین هستند که اگه بیت کوین غیرمتمرکز نبود قطعا معنای خودشون رو از دست میدادن . اگه بیت کوین متمرکز بود اونوقت تفاوتی با سیستم های پرداخت دیگه ای که توی دنیا وجود دارن مثل Visa ، Master Card ، Paypal و ... نداشت . نه فقط تفاوتی نمیکرد بلکه جایگزین مناسبی هم براشون نبود و در مقابل و VIsa و Paypal پروژه ای ضعیف و شکست خورده میشد .

هزاران هزار توسعه دهنده و محقق و شرکت و کسب و کار مختلف به بیت کوین جذب شدن و روی اون کار میکنن . ویژگی غیر متمرکز بودن بیت کوین اون رو تبدیل به ایده ای متفاوت و دارایی برتر که امروز صدها میلیون شخص از اون استفاده میکنن و ارزش بازار اون امروز حدودا یک تریلیون دلار شده .

سارا: لانه‌ی خرگوش اول هر هفته منتشر می‌شه و می‌تونید از اسپاتیفای، انکر‌اف‌ام، کست‌باکس و پلتفرم‌های ‌استریمینگ دیگه اون رو دنبال کنید. علاوه بر اون، توی کانال تلگرام و یوتیوب ضیا صدر هم هر قسمت آپلود می‌شه. کافیه اسم لانه‌ی خرگوش رو به فارسی توی این پلتفرم‌ها سرچ کنید تا ما رو پیدا کنید. برای دسترسی مستقیم، همه‌ی پلتفرم‌های ما توی انکر قرار داره. فقط کافیه https://anchor.fm/RHJ رو تایپ کنید. صفحه‌ی پادکست ما رو فالو یا سابسکرایب کنید که از منتشر شدن قسمت‌های جدیدش مطلع بشین و بتونید اون رو دنبال کنید. اگه نظری یا پیشنهادی هم دارید می‌تونید با توییتر ضیا یا توی بخش‌های کامنت‌ پادکست با ما درمیون بذارید. فعلا تا هفته‌ی بعد و قسمت بعدی.